Inloggen

×

Home

Beste bezoekers,

A.A.S.R. Skøll besloot bijna 28 jaar geleden om haar eigen Amstel Skøll Cup te organiseren op de Bosbaan te Amstelveen. Deze roeiwedstrijd vormt inmiddels een vast onderdeel van de NOCC-competitie, die jaarlijks duizenden studenten uit het hele land een uitdaging biedt. Na de grote teleurstellingen van de afgelopen 2 jaar kijkt iedereen, en ook wij, ernaar uit om komend jaar deze roeiwedstrijd dwars en dubbel goed te maken. Daarom zijn wij blij om aan te kondigen dat op 9 en 10 april 2022 de 26e editie van de Amstel Skøll Cup weer plaats zal vinden!

Naast studenten ontvangen wij met open armen ook enthousiastelingen die excelleren in de roeisport en hun bier niét in een sociëteit consumeren. Alle sporters uit heel Nederland zijn welkom om op de Bosbaan te laten zien waar ze keihard voor getraind hebben. Ook zij zullen dit jaar van start gaan.

Daarmede vormt de Amstel Skøll Cup een mooie gelegenheid voor mensen uit het hele land en zelfs daarbuiten om de schitterende roeisport te aanschouwen. Mensen die de roeiers een hart onder de riem willen steken of enkel komen genieten van de vele activiteiten die op het terrein aanwezig zullen zijn.

Voor vragen of toelichting zijn wij te bereiken via secretaris@skollcup.nl 

Toelichting verandering afstand blok 4 (zaterdag)

Naar aanleiding van de vele vragen die werden gesteld over de reden van de verandering van de afstand (van 2000m naar 1000m) in het vierde blok op de zaterdag, zullen wij deze beslissing hier verder toelichten. 

Op de Bosbaan liggen ballenlijnen, waarvan de kabel over de bodem van de baan is gespannen. Aan het einde van blok 2 bleek dat de kabels van de ballenlijnen niet goed op spanning stonden, met als resultaat dat een motorboot verstrikt is geraakt in zo’n kabel en de opvarenden door de abrupte stop van de boot gewond zijn geraakt (niets ernstigs, gelukkig).

Motorboten zijn noodzakelijk tijdens een wedstrijd om de veiligheid van de roeiers te kunnen garanderen, mocht er bijvoorbeeld een ongeval plaatsvinden. 

Bij 2000m races vaart één motorboot van start to finish achter de race aan om deze taak uit te voeren. Bij 1000m races werd gebruik gemaakt van het zogeheten “static umpiring”. Daarbij liggen de motorboten stil op verschillende posities en houden op die manier de race goed in de gaten. 

Omdat wij de veiligheid van de motorboten en hun opvarenden niet langer konden waarborgen, was het duidelijk dat 2000m races niet meer mogelijk waren. Om blok 4 toch doorgang te laten vinden, werd besloten hier een 1000m race van te maken, aangezien de motorboten daarbij dus stilliggen. Baan 4 werd vrijgehouden zodat zij zich toch over de baan konden bewegen in het geval van een incident en bij de start, 300m, en de 600m werden motorboten gepositioneerd. 

Op deze manier hebben we blok 4 op zaterdag toch door kunnen laten gaan op een manier die voor iedereen veilig was. 

De problemen zijn die middag door het Bosbaanbeheer opgelost en de lijnen zijn zowel zaterdagmiddag na de race als zondagochtend voor de race nog een keer gecontroleerd door de motorboten. Daarbij bleek dat de ballenlijnen weer op spanning stonden en dat de 2000m races van zondag veilig doorgang konden vinden.

Wij hopen dat zo duidelijk is waarom deze beslissing is genomen, maar mochten er nog vragen zijn, mag er natuurlijk altijd gemaild worden naar: secretaris.skollcup@gmail.com.

Skøll Cup